De digitale kloof overbruggen

De digitale kloof overbruggen

Filip Vanhoorelbeke

|

Efficiency

Uitgelicht

De uitdaging

DigiCo is een non-profitorganisatie die zich richt op het aanpakken van de groeiende digitale kloof, die niet alleen een alarmerende afstand van de arbeidsmarkt voor mensen in kwetsbare situaties creëert, maar ook sociale uitsluiting veroorzaakt naarmate de maatschappij de digitale leeftijd ingaat.

Ze maakten gebruik van een app genaamd “Skillify”, speciaal voor hen ontworpen. Skillify fungeert als een wizard (vragenlijst) die specifiek is gemaakt om het niveau van de vaardigheden van werkzoekenden te evalueren. Deze vaardigheidsniveaus komen overeen met het DigComp-kader dat is vastgesteld door de Europese Unie. Werkzoekenden hebben de autonomie om zelfstandig door deze wizard te navigeren. Echter, ze wilden de eindgebruikers begeleiding bieden tijdens hun gehele reis, van begin tot eind. Van het testen van hun kennis tot het bieden van relevante informatie en het aanbieden van geschikte arbeidskansen.

Niet minder, ze wilden Skillify uitbreiden en de gebruiksvriendelijkheid verbeteren. Dat was het moment waarop ze in 2022 contact met ons zochten om hen te helpen de groeiende digitale kloof aan te pakken en mensen naar werk te begeleiden door deze digitale kloof te verkleinen.

Onze aanpak

Bij de start van het verwerven van Skillify hebben we grondig het bestaande systeem in kaart gebracht. Vervolgens deelden we een spectrum van potentiële verbeteringen, gecategoriseerd op basis van wat we geloofden dat het beste zou dienen voor de zakelijke behoeften van DigiCo. In onze zoektocht om individuen in de arbeidsmarkt te versterken, hebben we deelgenomen aan meeslepende workshops, waarbij we diverse ideeën presenteerden en aandachtig luisterden naar elk inzicht dat door het DigiCo-team werd gedeeld. Door deze dynamische uitwisseling ontstond het concept SkillBridge.

We hebben SkillBridge vanuit de grond opgebouwd:

  • Workshops

  • Analyse

  • Bewijs van concept

  • Mock-ups

  • Ontwerp

  • Minimaal Levensvatbaar Product

  • Ondersteuning

  • Verbeteringen

Om een naadloze samenwerking te waarborgen, faciliteerden we transparante communicatie via wekelijkse vergaderingen, waarbij we voortgangsverslagen en mijlpalen deelden. Hun waardevolle feedback tijdens deze sessies speelde een cruciale rol in het verfijnen van onze aanpak, waardoor we snel konden aanpassen en evolueren. Om Skillify te verbeteren, hebben we de applicatie overgenomen en enkele noodzakelijke verbeteringen doorgevoerd.

Vervolgens hebben we “SkillBridge” ontwikkeld in niet meer dan 6 weken. Dit platform verzamelt diverse vacatureplatforms, terwijl het efficiënt individuen matcht met de juiste posities op basis van hun vaardigheden die zijn geëvalueerd via Skillify. SkillBridge verzamelt efficiënt vacatures van platforms zoals LinkedIn en LeForem, en presenteert een uniforme overzicht in een consistent formaat. Door gebruik te maken van de kracht van OpenAI worden banen beoordeeld en gematcht met competenties afgeleid van het EU ESCO-kader.

Hierna beoordeelt een aangepaste AI-gestuurde algoritme de geschiktheid voor banen op basis van scores die zijn afgeleid van de Skillify-test. Dankzij deze oplossing kunnen ze hun klanten het complete verhaal bieden. Ze hebben ook aanzienlijke groei gezien in het aantal gebruikers en verkopen deze producten op internationale conferenties.

Het behoeft geen betoog dat ze zeer tevreden zijn, omdat ze niet wisten dat het mogelijk was om verschillende vacatureplatforms te aggregateren, laat staan om ze consistent weer te geven.

Resultaat

We hebben Skillify vernieuwd en daarna SkillBridge ontwikkeld in slechts 6 weken, waarbij we vacatures hebben verzameld en vaardigheden hebben gekoppeld. Het resultaat? Groei, internationale gesprekken en verrassende tevredenheid.

✅ Verhoogde operationele efficiëntie van de workflows met +35%
✅ 50% toename van gebruikersinteracties op het platform na de eerste zes maanden
✅ Inschakeling van realtime inzichten in hoe het platform wordt gebruikt. Het platform voldoet nu aan de WCAG 2.1-standaarden om het platform inclusiever te maken.
✅ Het platform voldoet nu aan de WCAG 2.1-standaarden om het platform inclusiever te maken.

De juiste tools

Standing on the shoulders of giants

We vinden het warm water niet opnieuw uit. We bouwen met de beste tools en AI-technologie. Sneller en slimmer.

De juiste tools

Standing on the shoulders of giants

We vinden het warm water niet opnieuw uit. We bouwen met de beste tools en AI-technologie. Sneller en slimmer.

De juiste tools

Standing on the shoulders of giants

We vinden het warm water niet opnieuw uit. We bouwen met de beste tools en AI-technologie. Sneller en slimmer.